Specialresor

Specialresorna ingår inte i det ordinarie reseprogrammet. De är av typen "adventure-touring", dvs. resor där vi rör oss i glesbefolkade trakter. Vi blir 4-8 deltagare som åker på varsin motorcykel. Allt är inte välplanerat men när det gäller organisation, vägval och boende försöker vi hålla samma höga standard som gäller för resorna i det ordinarie programmet.

Här nedan beskrivs några uppslag som kan realiseras som Specialresor. Kontakta mig om du finner detta vara intressant.

Ryssland: Ryssland 2019 - "Golden Ring": Så nära och ändå så långt bort! Resan börjar i Helsingfors, Finland, avslutas i Tallinn (Estland). Vi kör över den ryska gränsen till Karelen och fortsätter vidare söderut genom den ryska vildmarken med dess skogar, sjöar och floder. De städer och byar som vi besöker kallas ibland "utomhusmuseer". De är pittoreska och charmiga ofta med, kloster, kyrkor och katedraler. Och lokalbefolkningen kanske aldrig sett en besökare från Sverige. Tid: vecka 33, 34.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Europas sydligaste punkt: Vi kör till den sydligaste punkten på det europeiska fastlandet, Punto de Tarifa. Det lilla samhället Tarifa och dess udde ligger en mil längre söderut än Gibraltar. Det ligger även närmare Afrika än vad Gibraltar gör.

Två resor:
• Sverige - Tarifa (höst). (Genomförd hösten 2018).
• Tarifa - Sverige (vår). (Start 8 april 2019). Max 6 mc.

När resan vänder tillbaka mot norr och upp till Sverige blir det en helt annan rutt än nerresans.

Den pågå under tio dagar med början på eftermiddagen den 8 april. Rutten kommer att bestå av två relativt snabba dagar genom östra Spanien

Därefter följer några trevliga dagar i Frankrike innan vi kör in i Tyskland upp till Harzbergen och vidare hemåt.

Resan genomförs i ``egen regi´´, men genom att anmäla sig och delta får man ta dela av rutten och följa en färdledare.

Hotellen bokas av färdledare som valt dem, men betalas av var och en vid incheckning.

Genom att anmäla sig till resan, underställer man sig som deltagare färdledaren. Det kan påpekas att resan är en så kallad ``Road Trip´´. Det innebär riktigt långa dagar i sadeln varje dag i ett relativt högt tempo. För mer information om resan kontakta färdledaren.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

USA/Södra Appalcherna 2019: Detta är en motorcykelresa i och runt bergen i North Carolina. Vi kommer att köra några av de trevligaste vägarna i detta område.

Södra Appalacherna och Great Smoky Mountains är ett av de vackraste och trevligaste områdena i USA att kör motorcykel. Här finns, bergsvägar, grusvägar och kurviga vägar i ett kuperat landskap.

Och den bästa tiden för mc-körning är hösten.

Tid: Vecka 39, 40. 2019

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

USA/Kust till Kust: “Norra rutten”. Boston till San Francisco. Tvärs över hela den amerikanska kontinenten på en och samma resa…

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Alaska/ Prudhoe Bay Adventure: Denali National Park, Fairbanks, Polcirkeln och Prudhoe Bay. Korsar Brooks Range. Vi kör hela vägen till Arktis dvs. så långt norrut som du man kan åka på den nordamerikanska kontinenten.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Colombia: Mc-vägar, natur och kultur i Anderna.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Norra Patagonien: Vi kör motorcykel i det vackra Lake District, Chile och Argentina. Panamerican Highway, ön Chiloe och Vulkaner tillhör resans höjdpunkter. Bergskedjan Anderna passeras 2 ggr. Offroad och onroad.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Bolivia/Altiplano: En motorcykelresa genom norra Chile, Bolivia och Argentina. Vi passerar mycket höga bergspass i Anderna, besöker La Paz (3660 m.ö.h), Salar de Uyuni (3653 m.ö.h), Potosi, kör den omtalade ”Death Road”.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Mc i saltöken (Bolovia)
Mc i djungel med gul hjälm (Bolivia)
Två mc kör bredvid en vulkan i Chile
Boston (gammal segelbåt i Bostons hamn)