Resan ”The Best of Portugal Tour” är upplagd som en ”rundtur” på noga utvalda vägar anpassade till oss motorcyklister.

Vi tar oss till en början ner till Algarve, som är den sydligaste delen nav Portugal. Kör sedan vidare norrut via Serra da Estrela till Duroflodens dalgång.

En av resans höjdpunkter är när vi kör längs Dourodalens soliga sluttningar, här odlas druvorna till Portugals berömda portvin. Ett svindlande vackert landskap med terrasserade vinodlingar och små samhällen. Här kan man bo på lyxiga vingårdar och lära sig allt om fina portviner.

Vi kommer att ha elva övernattningar på utvalda, 3-4 stjärniga hotell, som är typiska för detta område. Boendet innefattar övernattningar med B&B d.v.s. frukost inräknat i priset. Några hotell är verkligen annorlunda och kommer att bli en trevlig ingrediens i resan.

Konceptet blir det samma som under tidigare resor, inspirerande mc-körning på noga utvalda vägar, kultur sevärdheter, sevärdheter för den teknik/motorintresserade, naturscenerier, trevligt boende, god mat och ett bra kartmaterial (GPS-rutter) skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper.

Du inbjuds till MittSverigeGrus, som är ett motorcykeläventyr, med ca 130 mils grusvägskörning genom Svenskt skogs- och fjällandskap. Det är en rundtur som inleds och avslutas med gemensam vistelse på ett bra Spa-hotell i Hälsingland. Vår tanke är att vi, förutom att köra motorcykel på spännande grusvägar, även skall få uppleva hur naturen skiftar, när vi kör från jordbruksbygd och ända in i fjällregionen. Längs vägen gör vi stopp vid intressanta men kanske bortglömda platser (t.ex. fäbodar, naturfenomen, levande och öde gårdar/byar).

Vi kör genom de västra delarna av Hälsingland och Medelpad och vidare upp genom Jämtland och Härjedalen för att till sist komma tillbaka till startpunkten i Hälsingland.

Årets resa är ”Uppdaterad” och av typen "Adventure-GrusTouring", dvs. resor där vi oftast kör på grusvägar i glesbefolkade trakter.

Följ med på en fantastisk Motorcykelresa till Europas sista utpost i norr, Midnattssolens, de stora viddernas, samernas och renarnas land. En innehållsrik och oförglömlig Motorcykelresa till Norrland, Finska Lappland, Nordnorge, öriket Lofoten med sina fjordar och spetsiga fjälltoppar. Båttur med Hurtigruten, bra hotell och god mat.

Ambitionen vid utformningen av denna resa har varit att anpassa den till motorcykelkörning när den är som bäst. Varje dag kommer att innehålla trevliga, upplevelserika stunder på motorcykeln. Å andra sidan skall varje dag innehålla även annat än motorcykelåkning. Idéer och uppslag har hämtats från egna erfarenheter och reseskildringar skrivna av motorcyklister.

Alaska & Yukon är en relativt oupptäckt och oexploaterad plats på jorden. Vill du köra motorcykel någonstans där få har varit, så är detta stället för dig. Underbar natur och häftiga upplevelser, spänning och äventyr som inte lämnar någon äventyrare oberörd!

Alaska är till ytan den största delstaten i USA och mycket glest befolkat. Här finns hälften av världens glaciärer, 17 av Amerikas högsta berg, mer än en miljon sjöar, lax-rika strömmar och spektakulära fjordar. I de omtalade nationalparkerna finns det mycket att se och upptäcka.

Detta är en variant av den så populära Pyrenéerna-resan. Istället för att åka på egen motorcykel så flyger vi till Barcelona, där vi hyr motorcyklar av en BMW-agent. Pyrenéerna är namnet på bergsområdet mellan Frankrike och Spanien som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet.

Naturen är här "vildare" och framför allt mindre exploaterad än i Alperna. Av många bedöms Pyrenéerna som det vackraste bergsområdet i Europa. Här finns en levande landsbygd med små pittoreska byar och städer som klättrar uppför bergssidorna.

Producerad av