Resan ”The Best of Portugal Tour” är upplagd som en ”rundtur” på noga utvalda vägar anpassade till oss motorcyklister.

Vi tar oss till en början ner till Algarve, som är den sydligaste delen nav Portugal. Kör sedan vidare norrut via Serra da Estrela till Duroflodens dalgång.

En av resans höjdpunkter är när vi kör längs Dourodalens soliga sluttningar, här odlas druvorna till Portugals berömda portvin. Ett svindlande vackert landskap med terrasserade vinodlingar och små samhällen. Här kan man bo på lyxiga vingårdar och lära sig allt om fina portviner.

Vi kommer att ha elva övernattningar på utvalda, 3-4 stjärniga hotell, som är typiska för detta område. Boendet innefattar övernattningar med B&B d.v.s. frukost inräknat i priset. Några hotell är verkligen annorlunda och kommer att bli en trevlig ingrediens i resan.

Konceptet blir det samma som under tidigare resor, inspirerande mc-körning på noga utvalda vägar, kultur sevärdheter, sevärdheter för den teknik/motorintresserade, naturscenerier, trevligt boende, god mat och ett bra kartmaterial (GPS-rutter) skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper.

Andalusien är för många det samma som Costa del Sol, kusten som under mer än femtio år varit ett av Europas populäraste resmål. Men Andalusien är så mycket mer än badorter, sandstränder och golf. Här finns små vita byar och stora städer som Malaga och Sevilla, imponerande höga berg och storslagen natur. I bergsbyarna i Andalusien härskar lugnet, här är hösten svalkande och klar. I mars månad har motorcykelsäsongen redan börjat och under höstmånaderna oktober, november är det kanske som bäst för oss motorcyklister.

Den bästa tiden för oss motorcyklister i Andalusien, är vår och höst.

Naturen är spektakulär och är det kanske mest geografiskt varierande området i Europa. Magnifika våtmarker, ökenliknande områden, gröna skogar, apelsinlundar, olivgårdar, berg och orörda stränder utgör tillsammans med den unika floran och faunan ”Spaniens mest praktfulla miljö”.

Du inbjuds till MittSverigeGrus, som är ett motorcykeläventyr, med ca 130 mils grusvägskörning genom Svenskt skogs- och fjällandskap. Det är en rundtur som inleds och avslutas med gemensam vistelse på ett bra Spa-hotell i Hälsingland. Vår tanke är att vi, förutom att köra motorcykel på spännande grusvägar, även skall få uppleva hur naturen skiftar, när vi kör från jordbruksbygd och ända in i fjällregionen. Längs vägen gör vi stopp vid intressanta men kanske bortglömda platser (t.ex. fäbodar, naturfenomen, levande och öde gårdar/byar).

Vi kör genom de västra delarna av Hälsingland och Medelpad och vidare upp genom Jämtland och Härjedalen för att till sist komma tillbaka till startpunkten i Hälsingland.

Årets resa är ”Uppdaterad” och av typen "Adventure-GrusTouring", dvs. resor där vi oftast kör på grusvägar i glesbefolkade trakter.

Följ med på en fantastisk Motorcykelresa till Europas sista utpost i norr, Midnattssolens, de stora viddernas, samernas och renarnas land. En innehållsrik och oförglömlig Motorcykelresa till Norrland, Finska Lappland, Nordnorge, öriket Lofoten med sina fjordar och spetsiga fjälltoppar. Båttur med Hurtigruten, bra hotell och god mat.

Ambitionen vid utformningen av denna resa har varit att anpassa den till motorcykelkörning när den är som bäst. Varje dag kommer att innehålla trevliga, upplevelserika stunder på motorcykeln. Å andra sidan skall varje dag innehålla även annat än motorcykelåkning. Idéer och uppslag har hämtats från egna erfarenheter och reseskildringar skrivna av motorcyklister.

Denna resa startar i Portland/Oregon och avslutas i Anchorage/Alaska. Resan körs i Maj/Juni, som är en mycket vacker tid i detta område.

Den första etappen går bl.a genom Mt Rainer National Park (Washington) vidare in i Kanada (British Columbia). Besöker Jasper och Banff, vägsträckan mellan dessa orter ”Icefield Parkway”, med sina snöklädda berg, blå sjöar och glaciärer anses av många vara en av världens vackraste.

Vi kommer bl.a. att köra på den kända Alaska Highway till Watson Lake och Whitehorse i Yukon.

Producerad av