Specialresor

Tomas Ericsson

Specialresorna ingår inte i det ordinarie reseprogrammet. De är av typen "adventure-touring", dvs. resor där vi rör oss i glesbefolkade trakter. Vi blir 4-8 deltagare som åker på varsin motorcykel. Allt är inte välplanerat men när det gäller organisation, vägval och boende försöker vi hålla samma höga standard som gäller för resorna i det ordinarie programmet.

Här nedan beskrivs några uppslag som kan realiseras som Specialresor. Kontakta mig om du finner detta vara intressant.

Nordamerika/ALASKA & CANADA ADVENTURE 2023: Vi börjar med att köra söderut från Anchorage till Kenai-halvön, ut till fiskebyn, Homer. De första fyra/fem dagarna tillbringar vi på Kenai-halvön. 

Vi gör sedan en spektakulär båtresa från Whittier genom den marina nationalparken vid Prince William Sound till Valdez. 

Fortsätter sedan ner genom Alaska, som är till ytan den största delstaten i USA och mycket glest befolkat. Här finns hälften av världens glaciärer, 17 av Amerikas högsta berg, mer än en miljon sjöar, lax-rika strömmar och spektakulära fjordar. Naturscenerier i överflöd.

Vidare genom Yukon till Watson Lake, genom Kanada (British Columbia, Alberta). De sista etapperna går genom vackra, Montana, Idaho och Oregon i USA. 

Vårt vägval genom British Columbia, är bland annat Cassiar Highway, känd för att gå genom en orörd natur. 

Ett bra kartmaterial (GPS-rutt) skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper. Men under resan kan rutten förändras p.g.a. omständigheter som inte är förutsägbara. 

Under resan kommer vi att har en följebil inklusive, mekaniker och trailer med oss, utifall något skulle hända med våra motorcyklar eller förare. I följebilen kan vi även ha en del av vårt bagage. 

Konceptet är: Äventyr, vildmark, ibland enkelt boende. För nybörjare på motorcykel är denna resa inte lämplig. Det krävs god vana från Mc-touring.

Start i Anchorage (Alaska) den 16 aug (prel).
Avslut i Portland (Oregon) den 12 sept (prel).
Antal dagar på hyr-mc: 23-24 dgr.
Antal hotellövernattningar: 24-25 dgr
Körstäcka: 700 mil

Körde denna mc-resa 2015 och det har kommit förfrågan om att jag skall köra denna resa igen 2023.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Mc i saltöken (Bolovia)
Mc i djungel med gul hjälm (Bolivia)
Två mc kör bredvid en vulkan i Chile

USA/Kust till Kust: “Norra rutten”. Boston till San Francisco. Tvärs över hela den amerikanska kontinenten på en och samma resa…

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Norra Patagonien: Vi kör motorcykel i det vackra Lake District, Chile och Argentina. Panamerican Highway, ön Chiloe och Vulkaner tillhör resans höjdpunkter. Bergskedjan Anderna passeras 2 ggr. Offroad och onroad.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Bolivia/Altiplano: En motorcykelresa genom norra Chile, Bolivia och Argentina. Vi passerar mycket höga bergspass i Anderna, besöker La Paz (3660 m.ö.h), Salar de Uyuni (3653 m.ö.h), Potosi, kör den omtalade ”Death Road”.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Mc i saltöken (Bolovia)
Mc i djungel med gul hjälm (Bolivia)
Två mc kör bredvid en vulkan i Chile