Specialresor

Specialresorna ingår inte i det ordinarie reseprogrammet. De är av typen "adventure-touring", dvs. resor där vi rör oss i glesbefolkade trakter. Vi blir 4-8 deltagare som åker på varsin motorcykel. Allt är inte välplanerat men när det gäller organisation, vägval och boende försöker vi hålla samma höga standard som gäller för resorna i det ordinarie programmet.

Här nedan beskrivs några uppslag som kan realiseras som Specialresor. Kontakta mig om du finner detta vara intressant.

Ryssland: Ryssland 2019 - "Golden Ring": Så nära och ändå så långt bort! Resan börjar i Helsingfors, Finland, avslutas i Tallinn (Estland). Vi kör över den ryska gränsen till Karelen och fortsätter vidare söderut genom den ryska vildmarken med dess skogar, sjöar och floder. De städer och byar som vi besöker kallas ibland "utomhusmuseer". De är pittoreska och charmiga ofta med, kloster, kyrkor och katedraler. Och lokalbefolkningen kanske aldrig sett en besökare från Sverige. Tid: vecka 33, 34.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Ryssland: "Trans-Siberian Tour 2020"
Moskva - Vladivostok. 1 000 mil på motorcykel, 25 - 28 dgr. "Once in the lifetime adventure".

Moskva, Ural Bergen, Sibirien, Bajkalsjön, Fjärran Östern, Vladivostok m.m.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

USA/Kust till Kust: “Norra rutten”. Boston till San Francisco. Tvärs över hela den amerikanska kontinenten på en och samma resa…

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Alaska/ Prudhoe Bay Adventure: Denali National Park, Fairbanks, Polcirkeln och Prudhoe Bay. Korsar Brooks Range. Vi kör hela vägen till Arktis dvs. så långt norrut som du man kan åka på den nordamerikanska kontinenten.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Colombia: Mc-vägar, natur och kultur i Anderna.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Norra Patagonien: Vi kör motorcykel i det vackra Lake District, Chile och Argentina. Panamerican Highway, ön Chiloe och Vulkaner tillhör resans höjdpunkter. Bergskedjan Anderna passeras 2 ggr. Offroad och onroad.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Sydamerika/Bolivia/Altiplano: En motorcykelresa genom norra Chile, Bolivia och Argentina. Vi passerar mycket höga bergspass i Anderna, besöker La Paz (3660 m.ö.h), Salar de Uyuni (3653 m.ö.h), Potosi, kör den omtalade ”Death Road”.

Anmälningsformulär: Intresseanmälan

Mc i saltöken (Bolovia)
Mc i djungel med gul hjälm (Bolivia)
Två mc kör bredvid en vulkan i Chile
Boston (gammal segelbåt i Bostons hamn)